Hagayret.Net

hangisi cennet hangisi cehennem
Sayfa 1

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Hagayret.Net Türkçe Forum Türkçe Portal Forum Ana Sayfa » Geyiq Bölümü » Zeka Soruları & Testler
Yazar Mesaj
Moderator

seval
Moderator

Paylaş

Üye No: 440
   G. Mesaj Sayısı: 4.29
   Meslek: Eğitim

MesajTarih: 05/Mart/2007 Pts, 11:59   Mesaj konusu: hangisi cennet hangisi cehennem  Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar şimdi iki tane kapı var biri cennet biri cehennem. bu iki kapıdada birer tane melek var. cennetin kapısındaki her zaman doğru söylüyor cehennemin kapısındakide her zaman yalan sölüyor.. bu meleklerin ikisinede aynı soruyu sorarak hangi kapı cennetin hangi kapı cehennemin bulmanız gerekiyor..

bu soru ne
kolay gelsin..

İyi Üye

chezz
İyi Üye

Paylaş

Üye No: 48
   G. Mesaj Sayısı: 0.45

Meslek: Zabıta

MesajTarih: 06/Mart/2007 Sal, 8:21   Mesaj konusu:   Alıntıyla Cevap Gönder

Evet arkadaşım uzun uğraşlarım sonucu soruyu çözmüş bulunuyorum (3 dakika)
Herikisine de "Diğerine cennet nerede diye sorarsak, ne cevap vereceğini sorarsınız." Yani şöyle ;
Mesela cehennemin kapısındakine sormuşsak bu soruyu, eleman, cennetin kapısındaki hep doğuyu söyleyeceği için arkasıdaki kapıyı gösterir diye düşünür ama kendisi yalan söyleyeceğinden kendi arkasındaki kapıyı yani cehennemi gösterir.Aynı şekilde cennetin kapısındakine sormuş olsak , o da diğeri yalancı olduğu cennet yerine cehennemi gösterir diye düşünür ve kendisi de doğru söyleyeceğinden cehennemi gösterir.

Biz de arkadaşların göstermediği kapıdn gireriz .Ohhh be ,değdi ama

Moderator

seval
Moderator

Paylaş

Üye No: 440
   G. Mesaj Sayısı: 4.29
   Meslek: Eğitim

MesajTarih: 06/Mart/2007 Sal, 8:48   Mesaj konusu:   Alıntıyla Cevap Gönder

ne dedinki sen şimdi
ama sanırım doğru Wink

İyi Üye

barbaros
İyi Üye

Paylaş

Üye No: 491
   G. Mesaj Sayısı: 0.52

MesajTarih: 07/Mart/2007 Çrş, 11:37   Mesaj konusu:   Alıntıyla Cevap Gönder

kapıların arkasında cennet mi cehennem mi olduğunu bilemediğimizden ve bekçilerin doğru mu yoksa yalan mı söylediğini test edemediğimizden arkadaşın cevabı bence yanlış.
bu sorunun başka bi doğru cevabı olmalı... :?

İyi Üye

chezz
İyi Üye

Paylaş

Üye No: 48
   G. Mesaj Sayısı: 0.45

Meslek: Zabıta

MesajTarih: 12/Mart/2007 Pts, 9:17   Mesaj konusu:   Alıntıyla Cevap Gönder

Bizim bilmemize gerek yok ki bu arkadaşlar ezelden beri orada biliyorlardır herhalde hangisi doğru kapı , hayret bişi

Yeni Üye

zambak*
Yeni Üye

Paylaş

Üye No: 8,815
   G. Mesaj Sayısı: 0.01

MesajTarih: 01/Şubat/2008 Cum, 7:04   Mesaj konusu:   Alıntıyla Cevap Gönder

ben buldum galiba bu sorunun cvbını
ben cehenneme gitmek istiyorum derim oradan cehennemin kapısındaki melek hemen zıplar ve cehennemin orası cennetin diğer yer olduğunu bulurum(ayrıca cehennemin kaspısındaki cehenneme gitmemizi istediği içinyalan söylüyorsa cevabım budur:) :s

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Hagayret.Net Türkçe Forum Türkçe Portal Forum Ana Sayfa » Geyiq Bölümü » Zeka Soruları & Testler
Sayfa 1
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni mesaj yok Hangisi?? mr.1905 Hikaye & Öykü & Şiir 0 18/Temmuz/2007 Çrş, 9:43 Son Mesajı Görüntüle
mr.1905
Yeni mesaj yok Aşk renginiz hangisi? tubik İlişkiler & Evlilik 12 29/May/2007 Sal, 8:51 Son Mesajı Görüntüle
DuRu
Yeni mesaj yok Hangisi kurtulur? seval Zeka Soruları & Testler 16 07/Ocak/2008 Pts, 5:16 Son Mesajı Görüntüle
eleman
Yeni mesaj yok [ Anket ] Sizce Hangisi pino Anketler 9 09/Eylül/2007 Pzr, 9:52 Son Mesajı Görüntüle
hkawaldah
Yeni mesaj yok [ Anket ] En İyi Süper Kahraman Hangisi? eleman Anketler 20 07/Ağustos/2007 Sal, 4:18 Son Mesajı Görüntüle
missing-freedom
Yeni mesaj yok Sizin kıskançlığınız hangisi?;) tubik İlişkiler & Evlilik 4 14/Ekim/2007 Pzr, 9:25 Son Mesajı Görüntüle
epru
Yeni mesaj yok Sizin Şarkınız Hangisi? pino İlişkiler & Evlilik 27 25/Eylül/2008 Prş, 4:30 Son Mesajı Görüntüle
NIC39
Yeni mesaj yok bunlardan hangisi şehittir.. özgür Dini Bilgiler 0 16/Mart/2007 Cum, 3:42 Son Mesajı Görüntüle
özgür
Yeni mesaj yok [ Anket ] en iyi şizofreni film sizce hangisi elysium Anketler 21 26/Temmuz/2007 Prş, 7:33 Son Mesajı Görüntüle
jacinthe
Yeni mesaj yok [ Anket ] Sizce En İyi Talk Showcu Hangisi? NIC39 Anketler 15 14/Ekim/2009 Çrş, 9:52 Son Mesajı Görüntüle
NeverBackDown

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız