Hagayret.Net

biz bilmezdik, annemiz bilirdi ..‏
Sayfa 1

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Hagayret.Net Türkçe Forum Türkçe Portal Forum Ana Sayfa » Aşk - İlişkiler » Hikaye & Öykü & Şiir
Yazar Mesaj
Üye

gayret
Üye

Paylaş

Üye No: 10,658
   G. Mesaj Sayısı: 0.13

MesajTarih: 05/Şubat/2010 Cum, 10:33   Mesaj konusu: biz bilmezdik, annemiz bilirdi ..‏  Alıntıyla Cevap Gönder

BİZ BİLMEZDİK, ANNEMİZ BİLİRDİ ..

Nasıl da kandırmışlar bizi çocukken ? Biz de inanmışız sorgusuz sualsiz ..

Kendimden örnek vereyim ..

Misafirliğe giderdik annemle, ikram zamanı geldiğinde artık Allah ne verdiyse sunulurken annem birçok annenin söylediği o müthiş cümleyi söylerdi :

- Yok, çay içmez zahmet etmeyin ..

Sözkonusu içecek kahveyse eğer, annem olmasa başka bir teyze atlardı muhabbete ;

- Hımm, çocuklar kahve içmez yoksa kara olursun / arap olursun !

Çocuk aklımla korkardım, çayı istediğimle kalır " Ben de içicem işte ! " diyemezdim .. Kahve zaten tamamen gözdağı, arap olmak var işin ucunda nasıl içersin ?

Bunun gibi saçmalıklara inanmışız işte .. Yok tabağında pirinç tanesi bırakma, bıraktığın adet kadar çocuğun olur .. Gece aynaya bakılmaz, tırnak kesilmez .. Tabağında yemek kalmasın, arkandan ağlar yoksa ..

Dinlemek zorundaydık, söyleneni yapmazsak öcü gelirdi ..

Şimdi bunu bir çocuğa söylesek :

- E, arap olayım n''''olcak hı ? diye sorar ..

" Hadi len ! " deyip, bir güzel de dalga geçer bizimle

Bir de " Ben nasıl oldum ? " sorusu vardı hani, cevabı standarttı ..

Hepimizi leylekler getirmişti

Ne safmışız, nasıl da inanmışız ? Geç de olsa anladık arap olunmadığını ..

Olan bizim çaylara, kahvelere oldu ..

Yazık bize )

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Hagayret.Net Türkçe Forum Türkçe Portal Forum Ana Sayfa » Aşk - İlişkiler » Hikaye & Öykü & Şiir
Sayfa 1
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni mesaj yok facebook :)‏ gayret Güldürü 0 22/Şubat/2010 Pts, 2:14 Son Mesajı Görüntüle
gayret
Yeni mesaj yok hüzün‏ gayret Hikaye & Öykü & Şiir 0 05/Şubat/2010 Cum, 10:44 Son Mesajı Görüntüle
gayret
Yeni mesaj yok Ata'nin Mersin gezisinden...‏ gayret Hikaye & Öykü & Şiir 0 05/Şubat/2010 Cum, 11:00 Son Mesajı Görüntüle
gayret

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız